Waalre Classic Car Rally - Waalre Rally
Waalre Rally

Waalre Classic Car Rally

Zaterdag 17 augustus 2024

Schrijf je in

Waalre Classic Car Rally

Traditiegetrouw organiseert de Waalre Rally aan het einde van de zomer de Waalre Classic Car Rally. Dit jaar wordt de Waalre Classic Car Rally georganiseerd op zaterdag 17 augustus. Deze rally is specifiek bedoeld voor rallyrijders met klassieke auto’s; daarnaast kunnen ook een select aantal deelnemers met een exclusieve sportwagen zich inschrijven. Wilt u deelnemen met een exclusieve sportwagen, stuur dan een e-mail om te informeren of uw auto hiervoor in aanmerking komt.

We starten dit jaar vanuit een prachtige locatie ten ….?….. van Eindhoven, waardoor er een heel nieuw gebied gereden kan worden. Na het aanmelden op de dag zelf, het in ontvangst nemen van de rallybescheiden, de auto startklaar maken, een kopje koffie & broodje en een peptalk, starten de deelnemers om de 30 seconden. Een spektakel met de meest uiteenlopende, bijzondere en prachtige auto’s! 

Tijdens de lunch op een bijzondere locatie, kunnen de equipes op adem komen van de uitdagende etappe in de ochtend en zich weer opladen voor de afsluitende etappe richting finish. De moeilijkheidsgraad gaat in de middag flink omhoog. 

Moe, maar voldaan verschijnen de eerste equipes rond 16.00 uur aan de finish. Een happening op zich! De equipes verplaatsen zich naar een feestelijke locatie, waar onder het genot van een drankje alle ervaringen worden uitgewisseld. De dag wordt uiteindelijk afgesloten met een diner en de prijsuitreiking.

Kenmerken van de Waalre Classic Car Rally


 • maximaal 130 equipes; 

 • Classic Cars met bouwjaar 1978 of ouder;

 • exclusieve sportwagen, enkel mogelijk na beoordeling van de organisatie;

 • 3 verschillende klassen: Tour, Sport en SportPlus;

 • SportPlus klasse voor de meest ervaren rallyrijders: 100% kaartlezen. Deze klasse kan alleen gereden worden met een classic car;

 • Sport klasse voor de ervaren rallyrijders: 50% bol/pijl en 50% kaartlezen;

 • Tour klasse voor de startende rallyrijder: 100% bol/pijl en optioneel 2 kaarten;

 • kaartleessystemen: bol/pijl, punt/pijl, kortste route, grensbenadering, ingetekende lijn met barricades, blinde lijn;

 • mogelijk zijn in de route testjes op een afgesloten circuit en regularities opgenomen;

 • gereden met een rally app;

 • uitzetter Bart den Hartog (6-voudig winnaar Tulpenrallye).Uitslag Waalre Classic Car Rally 2023

De Waalre Classic Car Rally was wederom een groot succes! Meer dan 100 equipes hebben op zaterdag 26 augustus 2023 gestreden om de felbegeerde eerste plaats in verschillende klassen.

De uitslag is inmiddels gepubliceerd en hieronder te bekijken. Graag tot volgend jaar!

Inschrijven voor de Waalre Rally

Waalre Classic Rally 2024

Schrijf je in