Waalre Rally - Nieuwsbrief juli 2023 - Waalre Rally

Waalre Rally - Nieuwsbrief juli 2023

Gepubliceerd op 2 augustus 2023

Waalre Rally - Nieuwsbrief juli 2023

Beste rally vrienden,

Route nadert definitieve fase

Nu voor de meeste mensen de vakantie begint, begint hier een drukke periode voor ons als organisatie! Voor onze uitzetter Bart den Hartog is het op dit moment topdrukte met tal van rally’s die plaatsvinden. Onderstaande foto is recent nog gemaakt van hem tijdens de Tartan Rally in Schotland. Parallel aan al deze rallyevents heeft hij het wederom voor elkaar gekregen om een uitdagende en bijzonder mooie route te construeren voor de Waalre Classic Car Rally 2023! De route is zo goed als definitief vormgegeven.

3bbd3fdd-24b7-82b0-ed65-44b2e5041856.jpeg

Mooiste startlocatie van Noord-Brabant

Dit jaar is de start van de Waalre Classic Car Rally bij het idyllische Kasteel Henkenshage in Sint-Oedenrode. Een mooiere startlocatie, net boven Eindhoven in Noord-Brabant, bestaat er niet! De route gaat vanuit hier snel oostwaarts richting het prachtige Oost-Brabant en Noord-Limburg. De equipes zullen ervaren dat zij rustig kunnen inkomen in het eerste gedeelte. Voor de tourklasse worden er tijdens de Bol-Pijl rit in het begin nog diverse tips gegeven, maar daarna zal het toch echt aankomen op de reglementkennis van de navigator. Kortom, zorg dat je het reglement goed kent. En dat geldt voor alle klassen, want de moeilijkheidsgraad blijft oplopen deze dag!

e5335d67-7c22-6e0f-979f-4014ed169363.jpeg

Stuurmanskunsten en goede beheersing

van de auto Na een aantal uitdagende etappes en met de lunchlocatie in het vizier, is het noodzaak om nog even scherp te blijven. Jullie sluiten de ochtendsectie namelijk af met een pittige test! Tijdens deze test is opperste concentratie, van zowel de rijder als navigator, een absolute must. Altijd lastig als je eigenlijk al toe bent aan je welverdiende lunch. Zodra de test gereden is, kunnen jullie eindelijk even op adem komen en genieten van een heerlijke lunch bij Kasteel De Keverberg. Een van de oudste kastelen van Nederland en wederom een mooie, historische locatie. En voor wie van zijn fouten wil leren, is er voldoende tijd om te sparren met andere equipes over de diverse uitdagingen in de route van die ochtend.

e31b1f68-5ad8-73fc-d4c3-dedacbac7d5b.jpg

Uitgerust en scherp weer aan de start

Als de equipes hebben geluncht en zijn bijgekomen van de ochtendetappe, zijn we klaar voor de middagsectie van de rally. Let op: nu gaat de rally pas echt beginnen! Tijd om erin te komen is er niet meer, we gaan direct van start met een 2e test! Rijder en navigator hebben geen excuses meer en moeten nu presteren. Het gaspedaal mag worden ingetrapt, maar dit heeft alleen nut als je de auto goed in bedwang kunt houden! Na deze test gaan we direct door met de diverse navigatie etappes, waarbij de moeilijkheidsgraad blijft oplopen tot aan de finish.

Finish Waalre is in zicht

Rally winnaars onderscheiden zich van andere equipes door tot op het laatste moment scherp te blijven. De laatste etappes vergen het uiterste van de navigatoren en dat is exact waar het verschil wordt gemaakt. De route loopt vanuit Limburg weer terug naar onze finishlocatie op de Markt in Waalre. Traditiegetrouw komen er jaarlijks vele toeschouwers op de finish af en zij komen allen genieten van de prachtige bolides die onder de finishboog doorrijden. Na een lange en intensieve dag voor de deelnemers ontmoeten zij hier weer hun familie en vrienden en wordt er met een heerlijk glas champagne geproost op een mooie rallydag.

81d82643-b2a0-9e2d-12ca-45eaf74bfc73.jpeg

Borrel met prijsuitreiking, diner en feestje

Tijdens de borrel worden de ervaringen uitgewisseld en komen de equipes langzaam tot de conclusie dat ze niet foutloos hebben gereden. Onze uitzetter Bart de Hartog zal, zoals elk jaar, ook de ervaren equipes om de tuin leiden. Na de borrel verplaatsen de gasten zich naar binnen bij Brasserie Meester Keeman, waar het besloten diner en feest zal plaatsvinden. Als familie en vrienden hierbij aanwezig willen zijn, kunnen de equipes extra kaarten kopen. Stuur ons een e-mail als je interesse hebt in extra kaarten.

Wij hebben er in ieder geval al heel veel zin in en kijken ernaar uit om deze mooie dag samen met jullie te beleven! Tot zaterdag 26 augustus!

Inschrijven voor de Waalre Rally

Waalre Classic Rally 2024

Schrijf je in