Navigatie - Kaartleescursus op maandag 5 april - Waalre Rally

Navigatie - Kaartleescursus op maandag 5 april

Gepubliceerd op 19 februari 2021

Navigatie - Kaartleescursus op maandag 5 april

Op 5 april om 19.00 vindt de Waalre Rally Navigatie - Kaartleescursus plaats. Online en dus makkelijk vanuit je huiskamer te volgen. Zelfs ervaren navigators én bestuurders hebben zich aangemeld, omdat wijsheid en ervaring door de herhaling van kennis gevormd wordt.

De cursus wordt gegeven door Jeroen Kon en de vaste uitzetter van de Waalre Rally’s, Bart Den Hartog. Bart is een bekende in de rallywereld en behoort tot de betere navigatoren en uitzetters. Hij heeft tal van internationale rally’s gewonnen en is 5-voudig winnaar van de Tulpenrallye.

Cursus vanuit de TV studio van onze media partner SoMMedia:

Vanwege de corona maatregelen kunnen we helaas geen fysieke Navigatie-kaartlees cursus organiseren. Echter heeft de organisatie van de Waalre Rally daar een geschikte oplossing voor gevonden. De cursus wordt gegeven via een live stream vanuit de TV studio bij SoMMedia.

Voor wie is deze cursus:

De titel van de cursus impliceert dat de cursus bedoelt is voor de navigatoren, echter niets is minder waar. Ook voor bestuurders is deze cursus meer dan de moeite waard. Immers wil je succesvol de route volbrengen dan is een goed samenspel tussen de rijder en navigator een must! Deze cursus geeft de bestuurder inzicht in de uitdagingen die de navigator voorgeschoteld krijgt, hierdoor kan de equipe optimaal samenwerken in de auto. Waardoor ‘bolle ruiten’ (ruzie in de auto) wordt voorkomen!

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • De voorbereidingen van de auto op een rally;
  • Uitrusting van de navigator;
  • Taakverdeling bestuurder/navigator tijdens de rally;
  • Legenda en kaartleestekens;
  • Diverse kaartleessystemen;
  • Regelmatigheidsetappe (regularity);
  • Uitleg Rallycheck app;
  • Opdrachten middels cursusmateriaal;
  • Uitleg opdrachten.

Cursus via livestream:

Jeroen Kon en Bart den Hartog geven de cursus via een live stream op YouTube. Deelnemers die zich hebben aangemeld krijgen een aantal dagen voorafgaand aan de uitzending het cursus materiaal per post toegestuurd. Daarnaast krijgt elke deelnemer per mail een unieke inlogcode waarmee ze de live stream kunnen volgen. De uitzending zal ongeveer 2 uur in beslag nemen en is interactief, tijdens de live uitzending kunnen de deelnemers via WhatsApp vragen stellen, deze worden dan direct in de uitzending behandeld.

Inschrijven voor de Waalre Rally

Waalre Classic Rally 2024

Schrijf je in