Goede doelen 2016 - Waalre Rally

Goede doelen 2016

De opbrengst van de Waalre Classic Car Rally komt geheel ten goede aan goede doelen in de gemeente Waalre en omstreken. Hieronder treft u een overzicht van de gesteunde goede doelen in 2016.

Planterij de Pimpernel

De Pimpernel is een gezonde mix van zorg en zakelijke aanpak op een prettige en veilige werkplek. Zij zijn gespecialiseerd in het bieden van werkplekken aan medewerkers met een (licht) verstandelijke of psychische beperking. Zij begeleiden ook mensen met een arbeidsbeperking gedurende een korte of langere periode, in het kader van training of re-integratie. Tijdens de hevige hagelstorm in 2016 werd een van de kassen van de Pimpernel verwoest. De Waalre Classic Car Rally heeft de Pimpernel gesteund met een bedrag van €5000,- voor de reparatie van deze kas.

Planterij de Pimpernel

Het Waalres Museum

Het Waalres Museum richt zich op het organiseren en presenteren van tentoonstellingen en activiteiten, waarbij de nadruk ligt op het industrieel erfgoed uit de gemeente Waalre, waaronder de Brabantia collectie (huishoudelijke artikelen) en de Simplexcollectie (speelgoed en puzzels) alsmede textiel waaronder antiek damast uit de periode van 1550- 1950. Bij het tonen van het industriële erfgoed wordt waar mogelijk een verbinding gemaakt met de actualiteit van huidige industriële activiteiten.

Het Waalres Museum

Scouting Aalst-Waalre

Scouting staat voor uitdaging! Bij Scouting Aalst Waalre besteden kinderen en jongeren op een actieve en uitdagende manier hun vrije tijd in de natuur. Ze hebben samen plezier en leren om samen te werken en respect te hebben voor elkaar. Op die manier ontwikkelen de kinderen en jongeren zich op een natuurlijke manier tot zelfstandige mensen en krijgen ze de ruimte om te ontdekken en te leren.

Scouting Aalst-Waalre

De Klimbim

De Klimbim is een speeltuin van 6000m2 met ± 49 speeltoestellen. De meeste hiervan zijn speciaal voor de speeltuin ontworpen, zoals boomhutten, een speelkasteel met glijbaan en speelhuisjes, een uit 4 torens bestaand klimfort en niet te vergeten een supersnelle kabelbaan.

De Klimbim

Waalres Erfgoed

Waalres Erfgoed is opgericht om het erfgoed van de gemeente Waalre veilig te stellen voor haar inwoners en hun nageslacht. Zij doet dit sinds haar oprichting in 1986 door het verzamelen, bestuderen en beschrijven van documenten en foto's van de gemeente Waalre. Daarnaast wil Waalres Erfgoed het dagelijks leven van de bewoners van de gemeente door de eeuwen heen zoveel mogelijk inzichtelijk maken.

Waalres Erfgoed
Inschrijven voor de Waalre Rally

Waalre Classic Rally 2024

Schrijf je in